BurgerBurgerCloseClose
DanskEnglish

Stativ der løfter vægt

Hauchs betegnelse:

Tilbehør til Centrifugalmaskinen med 6 tilhørende forskellige Opsatser

Hauchs beskrivelse:

Ved dette Instrument sammen med (Inv 3403) bestemmes de centrifugale Kræfters Virkning ved de horizontalt glidende Cylindres Afstand fra Bevægelsens Midtpunkt, og ved Masserne; disse sidste bestemmes her ved den i de horisontalt glidende Cylindre lagte Vægte. Maalet for Centrifugalkræfternes Virkning bliver da Vægtene, der under Bevægelsen kunne føres opad paa det vertikalt glidende Stykke, og anses som den overvundne Centripetalkraft.

1) Lægges ligestore Vægte i begge de verticalt glidende Cylindre, og ligeledes i de horizontalt glidende, samt stilles disse sidste i ligestore Afstande fra Midtpunktet, da begynde de begge paa samme Tid at bevæge sig henimod Endestykkerne af Bretterne og at løfte de vertcalt glidende Cylindre (Phys.Cab. I p.79).

2)Giver man de horizontalt glidende Stykker forskjellig Vægt, men stiller dem saaledes, at deres Afstande fra Midtpunktet forholde sig omvendt som de indlagte Vægte, da indtræffer det samme.

3) Beholder de horizontalt glidende Stykker lige Vægte, men stilles i ulige Afstande, da begynder det Stykke først at bevæge sig, som har den største Afstand.

4) Forandrer man Modvægtene paa de verticalt glidende Stykker saaledes, at disse forholde sig som de horizontalt glidende Stykkers Afstande, da begynde disse deres Bevægelse paa samme Tid (Phys.Cab. I p.79)

Teknisk beskrivelse:

Mahognibræt L760 på hvilken en messingcylinder Dia29 H28 kan bevæge sig radialt forbundet med en opretgående messingcylinder Dia29 H38 der er monteret på en lodret stander H400 i midten. Den radialt bevægende cylinder hviler på to vandrette ståltråde og i bunden er en fjeder der støder mod takker på brættet, så cylinderen forhindres i at bevæges med centrum.

  • Signatur: ingen
  • Kategori: Mekanik
  • Hauchnummer: A68
  • Inventarnummer: 3404
Stativ der løfter vægtStativ der løfter vægt
Ved brug af indeværende hjemmeside accepterer du brugen af cookies for at give dig den bedste brugeroplevelse.
Yderligere information findes under Cookies
Ok