BurgerBurgerCloseClose
DanskEnglish

Stativ med 2 forskellige forbundne kugler

Hauchs betegnelse:

Tilbehør til Centrifugalmaskinen med 6 tilhørende forskellige Opsatser

Hauchs beskrivelse:

Sætter man paa en af Centrifugalmaskinens horizontale Tridser Instrumentet Fig. 4, da bestemmes Centrifugalkraftens Virkninger vel ligesom i forrige Tilfælde ved Afstanden fra Bevægelsens Midtpunkt men desuden og ved Masserne, hvilket sees af f'ølgende Forsøg:

I. Forbindes Kuglerne ved en Traad, og sættes i lige Afstande fra Scalaens Nulpunkt, da vil den større Kugle under Omdreiningen ses at drage den mindre med sig.

2. Giver man, den mindre Kugle en Afstand fra Scalaens Nulpunkt, der er saamange Gange større end den større KugIes Afstand, som dennes Masse er større end hiins, da ere Centrifugalkræfterne lige store, og Kuglerne ville sees at holde hinanden i Ligevægt.

3. Giver man den mindre Fugle en saadan Afstand fra ScaIaens Nulpunkt, at Produktet af dens Masse og Afstand bliver større end Productet af den større Kugles Afstand og Masse, da erholder den mindre Kugle den største Centrifugalkraft, og vil sees drage den større Kugle med sig.  (Phys.Cab. I p.77)

Teknisk beskrivelse:

Mahognibræt L760 med to forskellige elfenbenskugler Dia40 og Dia45 glidende på en stålstang og som kan forbindes med en snor

  • Signatur: ingen
  • Kategori: Mekanik
  • Hauchnummer: A68
  • Inventarnummer: 3402
Stativ med 2 forskellige forbundne kuglerStativ med 2 forskellige forbundne kugler
Ved brug af indeværende hjemmeside accepterer du brugen af cookies for at give dig den bedste brugeroplevelse.
Yderligere information findes under Cookies
Ok